Gratis verzending Slijpwinkel
<
Gratis verzending vanaf 50,-
Voor 16:00 uur besteld, direct verzonden
30 dagen bedenktijd

King wetstenen

King is een Japans wetstenen merk afkomstig van de fabrikant Matsunaga, uit Osaka. Het is de oudste en de meest bekende fabrikant van Japanse waterstenen in het Westen. De bekendste wetstenen van King zijn ongetwijfeld de combinatiestenen die gemaakt zijn van keramiek. De combinatie wetstenen van King hebben als voordeel dat je hiermee twee stenen in één steen koopt. King heeft twee verschillende soorten combinatie wetstenen, namelijk een grove combinatie wetsteen en een fijne combinatie wetsteen.

Zachte wetstenen

De Japanse wetstenen van King zijn iets zachter dan de westerse wetstenen. Doordat de wetstenen van King zo zacht zijn zullen ze sneller afbreken, waardoor ze zichzelf beter schoonhouden. Er zullen tijdens het slijpen telkens nieuwe deeltjes vrijkomen, waardoor de steen niet snel verstopt zal raken. Hierdoor zal je merken dat je een hele fijne ervaring zal hebben tijdens het slijpen op een van de wetstenen van King. Het is erg comfortabel om op deze wetstenen te slijpen, omdat je goed kan zien en voelen hoe de wetsteen jouw gereedschap slijpt.
Een wetsteen van King zal doordat ze zo zacht zijn ook vaker gevlakt moeten worden, gezien er sneller een kleine kuil in de steen zal ontstaan. Dit is echter geen reden om niet voor de zachte stenen van King te kiezen. Een zachte steen vangt namelijk veel eerder grip op de rand die geslepen moet worden. Hierdoor heb je veel minder druk nodig om te slijpen en zal je al na de eerste slijp merken dat je rand geslepen wordt.

King waterstenen

Een wetsteen van King dient vrij lang in het water geweekt te worden. Hierdoor krijg je een hele zachte wetsteen die heel fijn en comfortabel werkt. Des te vaker je de wetstenen van King zult gebruiken, des te meer je van deze wetstenen zal gaan houden. Het water voorkomt dat het oppervlak van de wetsteen verstopt raakt met metaalmoleculen en dient daarbij gelijk als een lubricant. Hoewel je een wetsteen van King tussen de 20 en 30 minuten in het water dient te weken, zal je ervan verbaast staan hoe snel deze wetstenen slijpen. Laat je daarentegen niet verleiden om een wetsteen van King langer dan 30 minuten het water te laten weken. De wetstenen zullen dan te zacht worden en makkelijk uit elkaar vallen.
Vaak zal je opnieuw water op je wetsteen moeten spatten om het slijpen beter te laten verlopen. Bij King zal je daarentegen merken dat de wetsteen het water veel beter zal vasthouden dan andere wetstenen.

Slijpslurry op je wetsteen

Tijdens het slijpen op de King wetstenen zal er een laagje slijpmodder of “slurry” op het oppervlak van de wetsteen komen. Dit laagje moet je niet wegspoelen, want dit zijn afgebroken slijpkorrels van je wetsteen in combinatie met afgebroken metaalmoleculen van het gereedschap dat je aan het slijpen bent. Dit laagje zal je dus helpen om je gereedschap sneller te slijpen. Als je wilt kan je wel wat extra water toevoegen aan dit laagje slijpmodder.

Fijne wetstenen van King

King maakt relatief fijne wetstenen. Net als bij ieder ander thema zal je bij wetstenen ook merken dat er een verschil in merken is. Een korrelgrootte van 1000 zal bij King een stuk fijner aanvoelen, dan bijvoorbeeld Shapton. Klanten die dus opzoek zijn naar een fijne afwerking van hun rand zullen met een wetsteen van King een goede te pakken hebben.

Hoe grof moet mijn King wetsteen zijn?

Als je een erg botte rand hebt of een beschadigde rand wilt herstellen zal je de grove wetsteen van 250 grit en 1000 grit nodig hebben. De grove zijde van 250 grit zal namelijk erg snel metaal van je rand afhalen, waardoor je snel een nieuwe vorm aan de rand kan geven. De fijnere zijde van 1000 grit kan je hierna gebruiken om een fijner eindresultaat aan je rand te geven. De fijnere variant van deze combinatie stenen heeft nog een hele fijne polijstzijde van 6000 grit. Hiermee kan je een mooie spiegelpolijst creëren op de rand die je geslepen hebt.

Goedkope wetsteen

De wetstenen van King krijgen iedere rand zo scherp dat het de haren van je arm af kan scheren. Gereedschap dat net uit de fabriek komt zal nog scherper worden met een extra slijpbeurt van deze wetstenen. De combinatie wetstenen van King zijn een goedkope oplossing voor iedereen die geïnteresseerd is in het slijpen op een kwalitatief goede wetsteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opzoek naar slijpadvies?
   

Bekijk ook eens Slijpuniversiteit.nl

Algemende voorwaardePrivacySitemap
2013-2020 Slijpwinkel.nl