Gratis verzending Slijpwinkel
<
Gratis verzending vanaf 50,-
Voor 16:00 uur besteld, direct verzonden
30 dagen bedenktijd

DMT wetstenen

Het Amerikaanse DMT is de grondlegger van de diamanten wetstenen met het bekende polka design op de bovenkant. Wereldwijd worden de diamanten wetstenen van DMT erkent voor hun excellentie in design, innovatie en kwaliteit. Van alle diamanten wetstenen, bevatten de diamanten wetstenen van DMT de meeste diamanten per vierkante centimeter. Hierdoor hebben de wetstenen van DMT een lang en duurzaam leven wat garant staat voor weinig onderhoud.

Wetsteen met gaten

Het onderbroken design heeft in Amerika verschillende prijzen ontvangen, omdat het garant staat voor superieure prestaties. De kleine putjes in de wetstenen van DMT vangen deeltjes metaal op, zodat je gereedschap altijd klontervrij contact zal houden met de diamanten wetsteen van DMT. Hierdoor is geen snellere of schonere wetsteen te vinden, dan de diamanten wetstenen van DMT.

DMT biedt vertrouwen

Een gelijkmatige verdeling van diamanten is de sleutel tot succes tijdens het slijpen. DMT gebruikt een gepatenteerd proces om een bijna perfecte consistentie te bieden in hun korrelgroottes. Het resultaat hiervan is een verpulverde mono kristallijn die gelijkmatig verdeeld is over het oppervlak van de DMT diamantsteen, die al jaren hetzelfde is.

Duurzame en vlakke wetstenen

Vlakke wetstenen kunnen het verschil bieden tussen goed geslepen rand en een rand dat amper te gebruiken valt.  Met een vlakke wetsteen kan je namelijk consistent blijven slijpen, zodat de geslepen rand van het begin tot het eind even scherp is. De diamanten wetstenen van DMT zijn gemaakt om bekend te staan als vlakste wetsteen van alle wetstenen ter wereld. Daarnaast zijn ze zo ontworpen dat ze ook nog langer zullen meegaan dan de rest van de markt, waarvan het oppervlak vaak gevlakt dient te worden.

Hoe grof moet mijn DMT wetsteen zijn?

DMT codeert haar wetstenen met kleuren om aan te geven hoe grof elke wetsteen is.  Door de kleuren zijn de diamanten wetstenen namelijk snel en eenvoudig te identificeren, waardoor je gemakkelijk de juiste keuze kunt maken. Welke wetsteen je nodig hebt hangt af van drie dingen. Ten eerste moet je weten welk gereedschap je wilt slijpen. Ten tweede hangt het af van de status van de rand die geslepen moet worden. Tenslotte is je keuze afhankelijk van hoe scherp je het gereedschap wilt slijpen. Voor een professioneel resultaat moet je minstens twee verschillende grofheden kiezen, zodat je van een grove wetsteen kan overstappen naar een fijne wetsteen tijdens het slijpen. Deze grafiek zal je ongetwijfeld helpen in het maken van de juiste keuze.

Extra Extra Grof | Biedt een krachtige reparatie aan je rand | 120 micron

Als je gereedschap hebt wat op het oog niet meer te repareren valt, zijn de zilveren diamanten wetstenen van DMT een veilig alternatief voor geautomatiseerde slijpstenen. Deze zilveren wetstenen worden aangeraden voor een extreme afname van metaal , waardoor je snel een beschadigde rand kunt repareren of om snel de slijphoek van een rand om te zetten. Deze korrelgrootte is een veilig alternatief voor gemotoriseerde slijpstenen, omdat het zeer snel slijpt zonder dat het snel te veel hitte opbouwt. Te veel hitte tijdens het slijpen kan namelijk slecht zijn voor de hardheid van je gereedschap.

Extra Grof | Om snel een beschadigde/botte rand te repareren| 60 micron

Voor als je een krachtige wetsteen zoekt die snel metaal van beschadigd gereedschap of tuingereedschap, zoals hakbijlen of grasmaaiers, af kan slijpen. Deze zwarte wetsteen wordt vaak gebruikt om de rug van een beitel of schaaf te vlakken, maar kan ook snel inkepingen of andere beschadigingen weg slijpen.

Grof | Zet een botte rand om naar een scherpe rand | 45 micron

Klanten die opzoek zijn naar snelle slijpresultaten, zonder zich bezorgd te hoeven maken over een geraffineerde rand, zullen vaak een grof model nodig hebben. De blauwe diamanten wetstenen van DMT zullen snel een botte rand omzetten tot een rand die vlijmscherp is.

Fijn | Te gebruiken om een goede rand op half botte randen te zetten | 25 micron

De rode wetstenen van DMT worden ook gezien als medium wetstenen die door vele gezien worden als een alles-slijper. Professionele koks zullen vaak vanaf hier opzoek gaan naar fijnere wetstenen om hun messen te slijpen. Houtbewerkers en sporters die opzoek zijn naar de juiste korrelgrootte kunnen met deze wetsteen een fijne rand vlak voor het  polijsten zetten.

Extra Fijn | Geeft alles een gepolijste en vlijmscherpe rand | 9 micron

Als je een mes of ander gereedschap een rand wilt geven om jezelf mee te scheren, dan zijn de groene diamanten wetstenen van DMT het model dat je nodig hebt.

Extra Extra Fijn | Voor liefhebbers van een ultieme rand | 3 micron

Geelbruine diamant wetstenen van DMT bieden je de fijnste diamanten slijping die je maar kunt vinden voor de beste rand verzorging. Doordat miljoenen diamanten de rand van je gereedschap tegelijkertijd aan het slijpen zijn zal je de best geslepen rand creëren. Als je de Extra-Extra Fijne wetsteen van DMT gebruikt zal het eerst resulteren in een matte/spiegelpolijst op je rand. Als je klaar bent met het slijpen op deze diamanten wetsteen, zal je een glanzend resultaat tegemoet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opzoek naar slijpadvies?
   

Bekijk ook eens Slijpuniversiteit.nl

Algemende voorwaardePrivacySitemap
2013-2020 Slijpwinkel.nl